Участь генерала у складанні екзамену

Автор: иерей Иоанн Юрцун вкл. .

IMG 6952

ГЕНЕРАЛ-КОМАНДОР ВІКТОР ЛЯХ

ВЗЯВ УЧАСТЬ У СКЛАДАННІ ЕКЗАМЕНУ

З ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯМИ УЧНЯМИ ГРУПИ ПОВАРІВ

25 червня 2021 року отаман Сумської паланки МГО «Козацтво Запорозьке» генерал-командор Віктор Лях був запрошений на екзамен з виробничого навчання, який складали учні 1-го курсу групи АКОФ-17 ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу». Майстром виробничого навчання у цій групі є козацька берегиня Світлана Низова (фото 6952).

Генерал-командор Віктор Лях був приємно вражений творчою атмосферою, що царила у приміщенні навчально-виробничої лабораторії під час складання виробничого іспиту на ІІІ розряд повара. Тож, він побажав докинути до освітньої скарбнички шанованого закладу кілька схвальних відгуків (фото 6724).

Як керівник журі багатьох Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів з приготування страв на відкритому полум’ї, Віктор Васильович Лях відзначив чіткі раціональні дії учнів під час готування блюд, уміння користуватися технологічними картками, розрахунком часу варки, випікання чи смаження окремих інгредієнтів.

Зазначив, що з достатньо вправних координаційних рухів рук першокурсників, можна говорити про гарну фахову підготовку учнів центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу (фото 6704, 6761, 6769).

Звичайно ж майстер виробничого навчання, козацька берегиня Світлана Вікторівна Низова помітно переживала за своїх вихованців: відчувалися і хвилювання, і вболівання, і надія у їх спроможність приготувати й подати для компетентної оцінки фахівців смачні та естетично оформлені страви.

Учні групи АКОФ-17 були поділені на дві підгрупи. Перша підгрупа складала екзамени з 8.00 до 12.00, а друга – з 12.00 до 16.00 години.

Діяльність кожної з підгруп вирізнялася правильною організацією робочих місць, дисциплінованістю, взаємоповагою та діловитістю.

Учні не тільки не підвели улюбленого майстра виробничого навчання, а й пишалися своїми стравами, залюбки фотографувалися з ними (6782, 6795, 6825).

Однак, високопрофесійні оцінювачі учнівської праці у складі Старшого майстра Світлани Федорівни Журавлевич і майстрів виробничого навчання Тамари Павлівни Курочкиної та Раїси Миколаївни Єльчищевої були безкомпромісними: робили слушні зауваження, вказували на гарні смакові якості та недоліки у приготуванні окремих інгредієнтів страв, за що майбутні майстри кухонної справи виражали щиру вдячність (фото 6876, 7023).

Щоб пересвідчитися у справедливому оцінювання своїх страв, учні влаштували особисту дегустацію. За такою дегустацією було приємно й цікаво спостерігати. Учні долучили до такого дійства й генерал-командора Віктора Ляха, який із задоволенням відзначив, що (у переважної більшості екзаменуємих) страви були дуже смачними (фото 7031).

Тож, генерал-командор Віктор Лях виразив вдячність викладачам і майстрам виробничого навчання ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» за якісну фахову підготовку та належне виховання висококласних поварів.

Прес-центр Сумської паланки МГО «Козацтво Запорозьке»

IMG 6704

IMG 6724

 

IMG 6761

IMG 6769

IMG 6782

IMG 6795

IMG 6825

IMG 6876

IMG 70231

 

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить